Blogg

Resor efter pandemin: vad händer nu?

I Other / News /

Planer som lades på is, inställda flyg, hotellbokningar som aldrig blev av. När landsgränser sakta börjar öppna igen längtar vi efter att komma ut i världen. Medan vi med säkerhet kan säga att bokningarna kommer öka, har vad vi söker när vi semestrar förändrats med pandemin, och flera nya trender har märkts av bland researrangörer och andra aktörer. Här listar vi tre av våra favoriter.

Återföreningar

Restriktionerna påverkade inte bara vårt arbetsliv. Våra nära och kära befann sig helt plötsligt på ännu större avstånd, något som varit tufft för familjer utspridda i flera länder. När välden sakta återgår till det normala vill vi återförenas med personer vi inte sett på länge, gärna genom att resa bort med familj och vänner för att spendera tid tillsammans.

Naturupplevelser

När vår längtan efter nya upplevelser blev allt starkare under 2020 började många av oss upptäcka våra egna länder. Naturen blev vår nya favoritdestination, långt bort från stora folksamlingar, och att ge sig ut och vandra var hett. En trend som kommerhängamed, när upplevelser utanför stadsmiljön lockar både nya och gamla ansikten.

Rösjöstugorna är en av många aktörer som använder Happybooking. I deras stugor i nationalparken Fulufjället, precis vid Rörsjön och Harrsjön, har du vildmarken direkt utanför dörren. Här kan du fiska, vandra (passar även nybörjare), paddla kanot, samt bo i lyxiga tält om du vill komma ännu närmare naturen. Denna tillflykt vid norska gränsen har många fördelar när det gäller att erbjuda upplevelser bortom stadens stress.

Kombinera jobb med semester

Oavsett om du redan arbetade på distans, eller började med en snabbkurs i Zoom, har många av oss fått justera vardagen till något helt nytt. Men det har också visat sig att så länge du har kontakt med omvärlden så går det lika bra att jobba i en annan stad (eller annat land) som vid köksbordet hemma. Denna nyfunna flexibilitet kan ge oss fler turistsäsonger än de vi är vana vid. Föreställ dig att efter arbetsdagens slut kunna ge dig ut på ett kanotäventyr, att fånga morgondagens lunch från närmsta fors, eller att hitta helt nya platser att arbeta på varje dag.

Sugen på fler trender? Besök Experience Specialist Training för deras tankar om våra nya sätt att semestra.

Hela upplevelsen, direkt när du bokar

För den som vill uppleva något nytt och fördjupa sig i olika, lokala upplevelser, är hotell som kan erbjuda aktiviteter under vistelsen en favorit för resenärer. Och att kunna boka dessa aktiviteter innan du ger dig iväg till flygplatsen känns tryggt, liksom att veta att ditt äventyr bara är en bil-, tåg- eller flygresa bort. Happybooking låter gäster göra just det, utan krav på provision för hotell som säljer sina egna aktiviteter.


Intresserad av vad vi gör? Skriv din e-postadress nedan så hör vi av oss!

Ett urval av våra kunder

  • Untitled -2
  • Angel Inn Midhurst
  • Gasthaus _pyorealogo

Kontakta oss för att boka personlig genomgång